Menu
Cosul tau

Fungicid Cymbal 45 WG, 1 kg, Belchim

Date tehnice Fungicid CYMBAL 45 WG
 

• Substanță activă: 450 g/kg cimoxanil

• Formulare: (WG) granule dispersabile în apă
• Certificat de omologare nr. 109PC/22.07.2015

 

Omologări Fungicid CYMBAL 45 WG


Cartof

Boli combătute: Mana cartofului (Phytophtora infestans)

Doza: 0,25 kg/ha

Aplicare: tratamentele se încep când se acoperă spaţiul dintre rânduri, când există un risc de apariţie a manei sau la avertizare

Timp de pauză: 7 zile
Numărul maxim de tratamente pe sezon: 3
Limita maximă admisă (de pesticide): 0,01 mg/kg


 

Mod de acțiune Fungicid CYMBAL 45 WG


Cymbal 45 este un fungicid pe bază de cimoxanil cu acţiune local sistemică și translaminară. Stimulează mecanismului natural de rezistenţă împotriva bolilor. Are acţiune preventivă şi curativă de maximum 1-2 zile după instalarea infecţiei funcţie de perioada de incubaţie. Se inhibă germinarea sporilor, producerea şi extinderea infecţiei, şi de asemenea şi inhibarea sporulării

 

Mod de utilizare Fungicid CYMBAL 45 WG
 

Se vor folosi volume de apă la pregătirea soluţiei de 300-400 l/ha. Se efectuează tratamente la 10-14 zile în condiţii de presiune de infecţie normală, iar în cazul în care sunt condiţii meteo favorabile dezvoltării atacului şi presiunea de infecţie este mare, intervalul dintre tratamente se reduce la 7-10 zile.

Se poate folosi foarte bine în tank-mix cu produse pe bază de mancozeb, propamocarb, fluazinam sau ciazofamid. Cymbal 45/ Drum 45 WG oprește sporularea parazitului și este partenerul ideal de amestec cu produse din alte grupe chimice. Poate fi utilizat înainte (preventiv) și după o ploaie contaminantă (curativ). Poate fi utilizat pe toată perioada de vegetație, atunci când acest lucru se impune. Penetrare rapidă în frunză (sub o oră). Rezistență sporită la spălare.

 

Avantaje
 

 • • Bun efect curativ

 • • Acțiune curativă de durată

 • • Flexibilitate mare în aplicare
   

 •  
 • • Nu induce rezistență

 • • Efect sinergic bun în amestec cu alte produse
   

 •  
 • • Securitate în utilizare datorită penetrării rapide

 • • Combate biotipurile rezistente la fenilamide (metalaxil, benalaxil), partener de amestec cu efect sinergic


 

Pregătirea soluţiei


Se umple cu apă până la jumătate rezervorul maşinii de tratat, apoi se adaugă cantitatea calculată de produs, şi apoi se completează cu restul de apă. Pe timpul umplerii şi aplicării se va agita bine soluţia de stropit.

 

Tehnica de aplicare


Se vor folosi echipamente pentru aplicarea fungicidelor utilizate în mod obişnuit la culturile respective. Se va utiliza volumul de apă recomandat la hectar.

 

Compatibilitate


Cymbal 45 este în general miscibil cu alte fungicide, insecticide sau îngrăşăminte foliare, cu excepţia celor cu reacţie alcalină. Se recomandă consultarea tabelelor de compatibilităţi şi efectuarea unui test de compatibilitate pentru un amestec nou. De asemenea este recomandată utilizarea integrală a amestecului imediat după pregătire.


 

Măsuri de igienă şi protecţia muncii


A se evita contactul produsului cu pielea,ochii şi îmbrăcămintea. Pentru a evita riscurile de expunere prin contaminare cu produsul, se poartă obligatoriu echipament de protecţie în timpul lucrului sau de câte ori există pericol de expunere directă.

Nu se bea, nu se mănâncă şi nu se fumează în timpul utilizării. La terminarea lucrului şi înaintea pauzelor se spală mâinile şi faţa cu multă apă şi săpun.

Echipamentul de protecţie se spală separat de îmbrăcămintea obişnuită. Produsul nu se va lăsa la îndemâna copiilor, persoanelor bolnave, femeilor gravide sau care alăptează, bătrânilor şi altor persoane neautorizate şi în zonele de acces a animalelor.

Caracteristici generale
AplicantiPersonal instruit, Populatie, Profesionisti
Cantitate1 kg
Culturacartof
Cultura BIOnepotrivite
Pentru combatereamanei
StareWG granule dispersabile in apa
Tip de aplicarepulverizeaza rezidual
Specificatii tehnice
Substanta activacimoxanil

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun
Captcha
Ai descoperit o eroare in caracteristicile/descrierea sau fotografia produsului? Anunta-ne, iar noi te premiem! Primesti un cupon de discount in valoare de 3% la urmatoarea comanda! Trimite-ne un mesaj aici.

Caracteristicile produselor prezentate pe mangazinul online sunt preluate sau puse la dispozitie de producatori si furnizori, iar Iarmaroc Traditional S.R.L. nu isi asuma raspunderea pentru corectitudinea acestor informatii. Imaginile/videoclipurile prezentate aici, au caracter informativ, pot avea mici diferente fata de produsul oferit spre vanzare si pot contine accesorii neincluse in pachetele standard. Aceasta oferta de pret este valabila in limita stocului disponibil, nu reprezinta o promisiune Iarmaroc Traditional S.R.L. si poate fi modificata fara notificari prealabile. Nu exista valoarea minima a comenzii, pentru a fi onorata. Preturile sunt exprimate in RON si contin TVA.