Menu
Cosul tau

Pachet promotional Ingrasamant foliar Microfert Zinc, 20 litri, Alchimex, 9 + 1 GRATIS

Pachet promotional Ingrasamant foliar Microfert Zinc, 20 litri, Alchimex, 9 + 1 GRATIS
  • Disponibilitate: Disponibil
  • Producator: Alchimex
  • Cod produs: alcd_0203
4.680,00Lei
Credit module tbi bank RO 3.3.5

264.58 Lei x 24 rate

Descarca fisa cu date tehnice de securitate

PREZENTARE COMERCIALA: Canistre de 20 l

PROPRIETATI FIZICO-CHIMICEMICROFERT-Zinc este o solutie apoasa concentrata, de culoare galbuie, cu o compozitie nutritionala complexa, menita sa asigure cu prioritate zincul asimilabil necesar cresterii, dezvoltarii plantelor si formarii recoltelor in zonele si pe terenurile in care deficitul acestui nutrient prejudiciaza semnificativ potentialul productiv al culturilor cunoscute ca fiind mai sensibile:

ElementCompozitie [g/l] (minim)
Nutrienti principali: 
Azot total (N) din uree90
Fosfor (P2O5) solubil in apa30
Potasiu (K2O) solubil in apa20
Nutrienti secundari: 
Magneziu (Mg+2) complexat cu acid  citric4
Sulf (S) din SO4-230
Micronutrienti: 
Bor (B)1,5
Cupru (Cu+2) complexat cu acid  citric0,1
Fier (Fe+2) complexat cu acid  citric0,4
Mangan (Mn+2) complexat cu acid  citric0,25
Zinc (Zn+2) complexat cu acid  citric30

Principalele caracteristici:

* fertilizant  foliar acid, cu o densitate de 1,27 g/ml la 200C;
* are un indice de salinitate scazut, fiind favorabil plantelor si atunci cand fertilizarile se fac pe timp de seceta;
* la prepararea solutiilor de stropit se poate folosi si apa dura;
* este compatibil si se poate aplica impreuna cu o mare parte dintre produsele de uz fitosanitar
* are o buna stabilitate la depozitare, in limite largi de temperatura. Incepe sa inghete la cca -150C, ingheata complet la cca -200C si se dezgheata complet la -40C;
* nu este toxic fata de oameni, fata de animalele terestre sau acvatice, fiind conform cu cerintele bunelor practici agroambientale.

MODUL DE UTILIZARE: Se recomanda pentru fertilizarea foliara a culturilor cunoscute ca fiind foarte sensibile/sau sensibile la deficitul de zinc asimilabil din sol, in concentratie de 0,5-1% (0,5 -1 l produs la 100 l apa), in zonele si pe terenurile unde carenta de zinc prejudiciaza potentialul productiv, mai ales pe solurile sarace in materie organica, cum sunt cele nisipoase si cele erodate, pe solurile calcaroase sau pe cele amendate excesiv cu calciu, pe solurile cu reactie neutra spre alcalina si alcalina, incluzand si cernoziomurile, pe cele cu exces de azot si fosfor solubil, precum si in conditiile unor soluri umede si reci. Cele mai sensibile la deficitul de zinc asimilabil din sol sunt culturile de fasole, soia, porumb, pomii fructiferi, vita de vie. Mai putin sensibile, dar care, de asemenea, raspund cu sporuri semnificative de recolte sunt culturile de sfecla, floarea soarelui, lucerna, trifoi, cartofi, tomate.

La culturile de porumb, semincere si pentru consum, in functie de intensitatea carentei de zinc asimilabil din sol, sunt necesare 1-3 fertilizari foliare, la intervale de 7-10 zile, incepand de la stadiul de 3-4 frunze, in concentratie de 0,5-1% (0,5-1 l produs/ 100 l apa). In zonele cunoscute ca avand un indice mai mare al deficitului de zinc sunt necesare cel putin 2 fertilizari foliare, la concentratia de 1% (1 l produs/100 l apa). Fertilizarile foliare cu acest produs se pot face odata cu erbicidarile postemergente timpurii si cu cele postemergente, iar daca acestea nu se fac, produsul se aplica singur.  Cand culturile de porumb sunt afectate timpuriu de grindina (fara distrugerea varfurilor de crestere), fertilizarile foliare aplicate ulterior pot ajuta semnificativ refacerea plantelor afectate si obtinerea recoltelor asteptate.

La celelalte culturi mentionate ca fiind foarte sensibile sau sensibile la carenta de zinc, fertilizarile se fac avandu-se in vedere recomandarile din tehnologiile specifice privind momentele optime. La culturile mai putin sensibile se recomanda aplicarea in concentratie de 0,2-0,5% (0,2-0,5 l produs la 100 l apa). La toate culturile mentionate, inclusiv in plantatii pomicole si viticole, aflate pe terenuri putin fertile, fara fertilizare la sol sau cu fertilizare redusa, fertilizarile cu MICROFERT –Zinc se pot face in amestec cu MICROFERT-U, la dozele recomandate, asigurandu-se astfel cantitati mai mari de azot, fosfor si potasiu necesare cresterii, dezvoltarii plantelor si formarii unor recolte mai mari. La toate culturile, in conditii de seceta, tratamentele se fac cu volumele maxime de apa recomandate in tehnologiile specifice.

Norma de aplicare - 3-5 litri/hectar

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun
Captcha
Ai descoperit o eroare in caracteristicile/descrierea sau fotografia produsului? Anunta-ne, iar noi te premiem! Primesti un cupon de discount in valoare de 3% la urmatoarea comanda! Trimite-ne un mesaj aici.

Caracteristicile produselor prezentate pe mangazinul online sunt preluate sau puse la dispozitie de producatori si furnizori, iar Iarmaroc Traditional S.R.L. nu isi asuma raspunderea pentru corectitudinea acestor informatii. Imaginile/videoclipurile prezentate aici, au caracter informativ, pot avea mici diferente fata de produsul oferit spre vanzare si pot contine accesorii neincluse in pachetele standard. Aceasta oferta de pret este valabila in limita stocului disponibil, nu reprezinta o promisiune Iarmaroc Traditional S.R.L. si poate fi modificata fara notificari prealabile. Nu exista valoarea minima a comenzii, pentru a fi onorata. Preturile sunt exprimate in RON si contin TVA.