Menu
Cosul tau

Fungicid Salvator 25 EW, 1 litru, Adama

Fungicid Salvator 25 EW, 1 litru, Adama
Intra in legatura cu specialistii nostrii:
COMENZI TELEFONICE: 0784.099.959 / 0745.756.405
CONSULTANTA PROTECTIA PLANTELOR: 0753.168.043
COLABORARI PJ SI SEAP: 0745.756.380

Fungicid cu acțiune sistemică pentru combaterea bolilor la grâu, orz, rapiță, sâmburoase, măr, viță de vie, tomate și castraveți, precum și pentru utilizarea ca regulator de creștere la rapiță, în tratamentele de toamnă. SALVATOR® 25 EW este un fungicid sistemic din grupa triazolilor, cu un conținut de 250 g/L tebuconazol. Se prezintă sub formă de emulsie de ulei în apă, omogenă, mobilă, inodoră, de culoare coniac. Produsul nu este exploziv și nici coroziv. Este stabil în condiții normale de depozitare şi manipulare.

SALVATOR® 25 EW este un fungicid sistemic cu spectru larg de acțiune, în special asupra agenților patogeni care provoacă făinari la culturile de grâu, orz, măr, viță de vie și legume. SALVATOR® 25 EW are acțiune preventivă, curativă și uneori de eradicare, care se manifestă asupra patogenilor prin inhibarea sintezei ergosterolului, un component al membranelor celulare ale organismelor țintă. Utilizat în tratamente foliare, produsul este rapid absorbit de plantăși circulă ascendent prin sistemul circulator, protejând frunzele și creșterile noi.

INSTRUCȚIUNI DE FOLOSIRE: se aplică prin stropiri în timpul vegetației, la avertizare, sau la apariția primelor simptome de boală. Numărul de tratamente cu SALVATOR® 25 EW posibil deaplicat într-un sezon și intervalul fenologic de efectuare a tratamentelor sunt: grâuși orz– maxim 2, în intervalul dintre începutul înălțării primului nod și sfârșitul înfloritului (BBCH 30-69); rapiță– 1 tratament toamna în intervalul 2-8 frunze (BBCH 12-18) și maxim 2 tratamente primăvara, de la începutul înălțării tulpinii până la sfârșitul înfloritului (BBCH 30-69); măr– maxim 3, după scuturarea petalelor până la mărimea fructului de 90% din dimensiunea soiului (BBCH 69-79), sâmburoase– maxim 3, în intervalul dintre umflarea mugurilor și începutul colorării fructelor (BBCH 51-85), viță de vie– maxim 3, în intervalul 9 frunze nepliate până la compactarea ciorchinelui (BBCH 19-79), tomate– maxim 2, în intervalul 10 frunze nepliate până la coacerea fructelor (BBCH 20-89) și castraveţi– maxim 3, în intervalul 4 frunze nepliate până la coacerea fructelor (BBCH 14-89). Tratamentele cu Orius 25 EW se pot repeta la un interval minim de 7 zile la tomate și castraveți, respectiv de 14 zile la cereale, rapiță, măr, sâmburoase și viță de vie. Pentru a preveni instalarea rezistenței patogenilor, se recomandă alternarea tratamentelor cu alte fungicide sistemice, având alt mod de acțiune, sau cu fungicide de contact, în funcție de programul de combatere adoptat.

SALVATOR® 25 EW este omologat la următoarele culturi și doze/concentrații de aplicare:

<

Cultura

Agenți patogeni

Doza/concentrația de aplicare 

Timp de pauză (zile)

Grâu, orz

Complex de boli foliare 

0,5 L/ha

42

Rapiță 

Putregaiul alb (Sclerotinia sclerotiorum), alternarioza (Alternaria brassicae), putregaiul uscat (Phoma lingam), putregaiul cenuşiu (Botrytis cinerea), făinare (Erysiphe communis) 

1,0 L/ha

56

Rapiță 

Tratament aplicat toamna pentru creșterea rezistenței plantelor la iernare și pentru combaterea putregaiului uscat (Phoma lingam)

0,5 L/ha

 

56

Măr

Făinare (Podosphaera leucotricha), 

rapăn (Venturia inaequalis)

Specificatii tehnice
Substanta activatebuconazol
Caracteristici generale
AplicantiPopulatie, Profesionisti
Cantitate1 litru
Culturacais, castraveti, cires, grau, mar, orz, piersic, prun, rapita, tomate, visin, vita de vie
Cultura BIOnepotrivite
Pentru combatereaalternariozei, fainarii, moniliozei, putregaiului, rapanului
StareEW - emulsie in apa
Tip de aplicarepulverizeaza rezidual

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun
Captcha

*Caracteristicile produselor prezentate pe mangazinul online sunt preluate sau puse la dispozitie de producatori si furnizori, iar SemPlus nu isi asuma raspunderea pentru corectitudinea acestor informatii.